Hopp over overskriften og gå videre.

Akkurat nå: FRI FRAKT på hele kjøpet ditt!*

Tid igjen:

*Gjelder på kjøp over 6000,– for postnr. 0001-7999

Nattlampe & sengelampe

320 stk produkter
Viser 24 av 320 produkter
1
...
14

Populære filtreringer

En sengelampe har flere oppgaver. Den skal lyse opp, men ikke for mye. Kanskje har du en klokke på nattbordet ditt. Lampen må være på for at du skal kunne lese av klokken i mørket, men du ønsker ikke å vekke partneren din som ligger ved siden av deg. Da finnes det sengelamper med diskret lys. Har du nattlesing som du skal lese i sengen før du sovner? Da trenger du en lampe hvor lysstrålen rettes mot boken. Hvis du skulle sovne midt i lesingen, er det bra med en timer som slukker sengelampen. Hos oss på Trademax finner du lamper som passer akkurat til ditt soverom.

Vanlige spørsmål om sengelamper og nattbordslamper

Hva er fordelene med en lampe på nattbordet?

Å ha en sengelampe ved siden av sengen er først og fremst praktisk, men det betyr ikke at det ikke også kan være pent. Å ha belysning i form av en nattbordslampe gjør at du kan lese i sengen og sørge for at du ser hvor du setter føttene hvis du må stå opp når det er mørkt. En nattbordslampe kan også skape en koselig belysning i soverommet ditt som du går glipp av hvis du ikke har en sengelampe. Det finnes sengelamper som gir belysning til rommet og også mer spesialiserte leselamper som kan rettes mot boken din.

Hvor høyt skal sengelampen være hvis jeg monterer den på veggen?

Det er viktig å tenke på å ikke plassere en sengelampe for høyt. Hvis sengelampene er plassert for høyt, er det en risiko for at lyset ikke når ned eller kan rettes godt nok. Hvis du velger å ha en vegghengt sengelampe, er en god retningslinje å starte fra siden av sengen og gå 20 centimeter utenfor den. Det skal være omtrent 60 centimeter opp til selve lyskilden. Du kan også ha en sengelampe midt over sengegavlen.

Kan jeg bruke en bordlampe som sengelampe?

Det går helt fint. Muligens har en dedikert sengelampe en fordel siden lysstrålen vanligvis kan rettes. Det viktigste er at du får god belysning på soverommet ditt, spesielt hvis du skal lese i sengen. Det er bra å tenke på å ikke bruke en glødepære under 40W eller hvis det er en LED-pære under 400 lumen.