Hopp over overskriften og gå videre.

Sjekk våre sommerpriser på hagemøbler!

Viser 5 av 5 produkter

Mange bekker små gjør en stor å, og det samme gjelder med mynter og annet du ønsker å spare på. Hvis du jevnlig legger det du sparer i en sparebøsse eller en klassisk sparegris, vil den til slutt bli full, og du kan gjøre noe morsomt med det du har samlet sammen. Det trenger ikke å være bare mynter, steiner eller kapsler fungerer også like bra.

Lær barna å spare med en sparebøsse

Hvorfor skal jeg ha en sparebøsse?

Når du begynner å spare i en sparebøsse, blir den som et tilbakeblikk på tiden som har gått. Det som virket så ubetydelig, får en ny mening når det har blitt en samling. Uansett om du bestemmer deg for å spare på kapsler som ikke lenger produseres, steiner fra forskjellige ferier eller uvanlige mynter, blir det morsomt å se samlingen vokse.

Hvor kan jeg ha min sparebøsse?

En sparebøsse bør stå fremme slik at du husker å legge i det du samler på. Du kan henge den på veggen eller plassere den på en hylle eller et bord, avhengig av hvilken modell av sparebøsse du har valgt. Den klassiske sparegrisen kan stå på en kommode slik at slektninger kan legge i en slant.

Hvordan tømmer jeg min sparebøsse?

En sparebøsse skal ikke være lett å tømme, men hvis du har bestemt deg for å spare, vil du nok la være å tømme den før den blir full. Moderne sparebøsser er enkle å tømme, og det er også mulig å se hvor mye du har spart. En klassisk sparegris pleide derimot å måtte tømmes på banken med nøkkel, og i verste fall måtte den slås i stykker.