Lyskilder

1 446 stk produkter
Kampanje
941135(8).jpg

Kjøp rett lyskilde til lampen din hos oss på Trademax. Vi tilbyr et stort utvalg av ulike lyskilder og glødepærer online, alltid til lave priser og høy kvalitet. Gjør hjemmet ditt til en lysere og mer balansert plass med lyskilder som er tilpasset etter dine behov. Her finner du en mengder av varianter for ulike tilfeller, uansett om det gjelder et lysrør til garasjen eller en liten LED-pære til spotten på kjøkkenet. Her finnes alt fra LED-belysning og glødepærer til dimbare varianter og halogenlamper.

Lyseskole – Lyskilder og glødepærer

For at en lampe skal oppfylle sine formål, må det selvfølgelig være en lyspære som står for selve lyskilden. Valg av glødepære kan være ganske komplisert, spesielt når valget skal tas på bakgrunn av et stort utvalg. Hvilken type av glødepære er det egentlig du trenger? Hvilken lyskilde bør du velge?

Hvilken form på glødepæren burde jeg velge?

Glødepærer finnes i en mengde ulike former, alt fra kuleformede til kronelys og pæreformede glødepærer. Hvilken form du burde velge, kommer helt an på hvilken pære lyskilden er tenkt å brukes til. Kuleformet glødepærer sprer et horisontalt lys som gjør seg perfekt i for eksempel taklamper og vegglamper der lyskildens funksjon er å kunne synes og spre et behagelig lys. Ønsker man en lyskilde til dekorative lamper og krystalkroner så er kronelysformede glødepærer et godt valg. Takket være formen blir det et lys som veldig godt kan sammenlignes med lyset fra levende lys.

Hvorfor er det viktig å velge riktig pæresokkel?

Det finnes mange ulike størrelser på sokkel, men de vanligste er E27 (stor sokkel), E14 (liten sokkel), G9 (pin sokkel) og GU10 (pæresokkel til spotter – Twist & lokk). Pæresokkelen avgjør hvilken lyskilde eller glødepære som passer til akkurat din lampe. Finn derfor ut av lampens sokkel og dens dimensjoner for å finne ut hvilken lyskilde som fungerer. Til en lampe med en pæresokkel på e27 velger du helt enkelt en glødepære e27. Har lampen en sokkel som er e14 så velger du en glødepære e14, også videre.

Skal jeg velge en klar eller frostet glødepære?

Om du ønsker at din lyskilde skal skape et fint lys med mønster og kontraster, så er klare glødepærer et bra valg. Etterstreber du et jevnere og mer dempet lys, passer det derimot bedre med en glødepærer av frostet glass. Opale lyskilder som de også kalles, gjør seg bra under for eksempel lampeskjermer. 

Hvordan vet jeg om glødepæra har et varmt eller kaldt lys?

I dag måles lysfargen i antall kelvin (K). Et stearinlys gir fra seg ca 1000 K, mens en glødepære gir fra seg ca 3000K. 2 700-3 3000K regnes som varmt lys, mens en temperaturfarge som nærmer seg 4000K anses som kaldt lys. Det beste lempelige lyset til hjemmet når det gjelder å få en avslappende atmosfære er 2500–2700 K. 

Kan en lyskilde dimmes?

I vårt utvalg finner du også dimbare lyskilder. Det står beskrevet i produktbeskrivelsen. Vanlige halogenlamper er alltid dimbare. 

Lyskilder til alle rom og muligheter

Uansett hvilken type av belysning og lyskilder du er ute etter så finner du godt med alternativ hos oss på Trademax. Vi selger alt fra vanlige glødepærer, lysrør og karbontrådpærer til lavenergipærer, LED-belysning og andre spesialpærer. Hos oss bestiller du glødepærer og lyskilder raskt og enkelt online, så klart til veldig gode priser. Med lave fraktkostnader og levering til hjemmet trenger du ikke å vente lenge før du kan skape rett belysning i hjemmet ditt.

 

Filter
Sorter etter (Mest populære)
Egnet til
Varemerke
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Lengde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Materialtype
Form
Stil
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Kampanje
Dimbar
Utseende
Forventet levering innen 10 hverdager
Kampanje