LED-pære

6 stk produkter
1450428(3).jpg

LED-lamper er lyskilden til den nye tiden. De er fleksible, stilige og tar svært liten plass. Fremfor alt er LED-lys energieffektive. Eldre tiders lyskilder var mye dyrere i drift og varte kortere. Selv om LED-lys fortsatt er dyrere å kjøpe per enhet enn de gamle glødepærene, varer de mye lenger og trekker betydelig mindre strøm over tid.

En LED-lampe tar seg av belysningsbehovene dine billig og stilig

Hvordan fungerer LED-lys?

Du driver LED-belysningen med strøm. Men det kreves ikke så mye strøm. Du kan til og med kjøre en vanlig LED-sløyfe via USB-kontakt inn i datamaskinen eller en powerbank.

Hva betyr LED?

LED står for light-emitting diode. På norsk betyr det rett og slett LED. Selv om vi kun har sett LED-lys på markedet de siste femten årene, ble LED oppfunnet allerede for hundre år siden. Du kunne kjøpe røde LED-pærer allerede på 60-tallet. Deretter ble andre farger utviklet. Det var imidlertid først relativt nylig at forskere utviklet blått lys, som førte videre til hvitt lys. Dette gjorde igjen LED-pærene nyttige i enhver husholdning. De tretti årene med arbeid det tok å utvikle det hvite LED-lyset ga Isamu Akasaki, Hiroshi Amano og Shuji Nakamura Nobelprisen i fysikk i 2014.

Kan et LED-lys drives av solen?

På grunn av det lave energiforbruket er LED-lamper spesielt egnet for å drives av solens stråler via et solcellepanel. Panelet trenger ikke være veldig stort for at du skal få lys fra lampen store deler av dagen. Jo videre forskning går på begge områder, vil en slik lampe lyse lenger og lysere.

Filter
Sorter etter (Mest populære)
Materiale
Bredde
Fra(cm)
Til(cm)
Høyde
Fra(cm)
Til(cm)
Farge
Pris
Fra(kr)
Til(kr)
Forventet levering innen 10 hverdager