Hopp over overskriften og gå videre.

Sjekk våre sommerpriser på hagemøbler!

Viser 23 av 23 produkter

En takvifte har til oppgave å sirkulere luften i et rom. Vanligvis forbinder vi en vifte med å gi kjølighet. Da trekker en takvifte luften oppover. Takvifter kan også reverseres slik at de i stedet presser ned luft. Varm og kald luft skilles naturlig slik at varm luft stiger oppover. Hvis en takvifte presser ned varm luft, blir temperaturen i rommet jevnere. Dette kan være en fordel om vinteren, og det kan både gi varmekomfort og senke energikostnadene. En vifte har vanligvis tre til fem blader.

Takvifte for et behagelig romklima

Hvor mange blader bør en takvifte ha?

Hvis du vil ha en stille vifte, bør du velge en vifte med flere blader. På den annen side blir luftsirkulasjonen noe dårligere. Dermed vil en vifte med færre blader gi bedre blanding av luft, men med mer støy. Forskjellen i støynivå er imidlertid ikke så stor. Hos oss på Trademax kan du velge takvifter med forskjellig antall blader og varierende design.

Hvordan styrer jeg en takvifte?

Den klassiske metoden er å trekke i en kjede eller en snor. På den måten slår du på og av viften, men bestemmer også hastigheten. Produsenter av takvifter følger selvfølgelig med i tiden. I dag kan du styre en takvifte med en fjernkontroll. Moderne takvifter kan justeres i flere forskjellige hastigheter og ha en timerfunksjon.

Kan jeg ha takvifte på kjøkkenet?

Du kan kjøpe flere modeller av takhengte kjøkkenvifter. Deres funksjon er imidlertid ikke å blande luft eller gi varmekomfort. En kjøkkenvifte skal i stedet trekke ut stekos og røyk så raskt som mulig. Det er forskjellige hengende kjøkkenvifter å velge mellom hos oss på Trademax.

Kan takvifte og belysning kombineres?

Ja, det er vanlig at takvifter også er utstyrt med lampe. Du får en innredning som både gir god klimakontroll og hyggelig belysning i rommet.