Hopp over overskriften og gå videre.

Akkurat nå! 300,– EKSTRA rabatt på kjøp over 4000,–. Kode: 300OFF

Avsluttes om:

Viser 24 av 801 produkter
1
...
34

Det er ikke bare hjemmet som trenger kjærlighet og omsorg, også hagen trenger pleie. Hvis du tar vare på hagen din og holder den fin, kan du nyte grønnskapet og dyrke egne grønnsaker året rundt. Hvis du bor i leilighet og ikke har en hage, kan du plante planter og dyrke innendørs eller på balkongen din i stedet. Hos oss på Trademax finner du alt du trenger for dyrking og hagestell til rimelige priser på nett.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal dyrke?

Avhengig av om du skal dyrke innendørs eller utendørs, kan det være forskjellige ting å tenke på. Start med å vurdere hvilke forutsetninger du har for å dyrke, om du har en stor hage, en liten balkong eller bare muligheten til å dyrke noe lite innendørs. Bestem deretter hva du vil dyrke basert på forutsetningene dine. Tenk også på hvilken tid på året det er. Du kan alltid begynne med å forspire innendørs hvis du vil så fra frø og deretter plante ut når været tillater det. En annen måte er å kjøpe små planter av det du vil dyrke og plante dem med en gang. Hvis du er nybegynner og vil dyrke grønnsaker, er sukkererter, dill, salat og gulrot enkle å begynne med. Et annet tips til kjøkkenhagen din er chili, en morsom og lettsådd grønnsak.

Hva trenger jeg når jeg skal dyrke på balkongen og i hagen?

Når du skal dyrke hjemme, bør du tenke på hva du vil så og hvor du vil ha dyrkingen din. Blomster, planter, bær og krydder bør plantes etter sesongen. Les instruksjonene på frøene eller plantene dine for å vite når du skal starte dyrkingen din. I tillegg til de åpenbare tingene som plantejord, plantespade, frø og vannkanne, er det noen hjelpemidler som kan lette dyrkingen din. Med et drivhus gir du frøene og plantene dine et klima med gode vekstvilkår. Både du som skal dyrke i leilighet og du som bor i hus med hage kan dra nytte av drivhusets fordeler. På balkongen eller i vinduskarmen kan du dyrke i et mini-drivhus, eller drivhus som det også kalles. I hagen kan du derimot satse på et større drivhus med et plantebord. Du kan også dyrke i plantekasser hvis du sår om våren når temperaturen er riktig. Tenk på hvor du plasserer plantekassen eller drivhuset ditt slik at tomatplanten din eller krydderne får nok sollys. Hvis du dyrker jordbær eller andre fristelser som fugler gjerne spiser opp, kan det være en god idé å kjøpe et bærnett som beskyttelse.

Hva kan jeg dyrke i plantekasser?

Du kan plante det meste i plantekasser så lenge avlingene dine får nok plass og dybde. Du kan bruke plantekassen som en grønnsakshage og dyrke salat, agurk, urter og tomatplanter, eller bruke den til å dyrke blomster til sommerens buketter. Husk at noen grønnsaker som agurk og tomat trenger et espalier å klatre på og støtte seg til. Hvis du vil dyrke rotgrønnsaker som poteter og gulrøtter, trenger du dypere plantekasser. Plasser to plantekasser oppå hverandre, eller tre hvis du vil unngå å bøye deg når du tar vare på avlingen din.