Hopp over overskriften og gå videre.

Bestill før 5/6 for levering før Sankt Hans!*

Tid igjen å bestille:

Viser 1 av 1 produkter

En adventsstake er kanskje den mest klassiske av alle juledekorasjoner som skaper en koselig stemning når den lyser opp mørket, både i ditt eget og i andres vinduer. Er du på jakt etter en klassisk høy og stor adventsstake som er kunstsmidd eller i messing? Eller foretrekker du en mer moderne variant i bue eller andre spennende former? Uansett hvilken modell som passer deg, finner du den til en god pris hos Trademax.

Når du hører ordet adventsstake, tenker du kanskje først og fremst på en rett modell med fire levende stearinlys eller blokklys, som tennes høytidelig én etter én hver søndag i advent. Sikkert har du minst en slik hjemme som du pleier å dekorere pent med mose, røde nisser og fluesopp i plast. Men når desembermørket senker seg på ettermiddagen og tar fullstendig over våre hjem, er det fint og stemningsfullt å også plassere ut en eller flere elektriske adventsstaker. Hvis du har små barn eller kjæledyr, kan en elektrisk adventsstake også være et godt og fremfor alt brannsikkert alternativ til levende lys. 

Adventsstaker i mange modeller og av høy kvalitet

Noen av oss foretrekker helst den klassiske adventsstaken i tre, i farger som rød, hvit eller naturfarget. Gjerne med granbardekorasjoner eller messingdetaljer rundt lysfoten. Andre tradisjonelle favoritter av julestake er laget av svart smijern, svart kunstsmie eller blank messing. Kanskje er du mer interessert i en mer moderne adventsstake - i hvitt, gull eller sølv? Uansett hva du leter etter, finner du garantert en julestake som passer inn i hjemmet ditt her hos oss på Trademax. Vi leverer den enkelt, raskt og trygt, slik at du får tid til å nyte din stemningsfulle adventsstake - gjennom hele den lange, mørke desembermåneden!

Hvor mye strøm bruker en adventsstake?

En vanlig adventsstake med 7 lys bruker ca. 1,4 W. Man kan si at en klassisk adventsstake bruker omtrent 15 kilowattimer hvis den er tent døgnet rundt i en måned. Hvis du har en adventsstake med LED-lys som er tent døgnet rundt i en måned, bruker den omtrent 1/30 av en vanlig adventsstake.

Når kan man sette opp adventsstaker?

Adventsstaker og julestaker settes opp sammen med annen adventspynt til første adventshelgen. Når første advent inntreffer, varierer fra år til år. Men det er alltid på en søndag.

Hvorfor er det syv lys i adventsstaken?

Det sies at en julestake har syv lys, ett for hver dag i uken i løpet av advent, som en symbol for å telle ned dagene frem til jul. Det var opprinnelig en tradisjon hentet fra Tyskland, som mange av våre andre norske juletradisjoner. Det finnes også legender som hevder at de syv lysene i adventsstaken er et symbol på fullkommenhet. På Trademax finner du julestaker med både fem og syv armer, moderne og klassiske, og til og med de som har figurer og former som kanskje ikke umiddelbart minner om den tradisjonelle adventsstaken.

Når skal julestaken tas ned?

Ifølge tradisjonen står adventsstaken og resten av julepynten fremme til tjuendedag Knut, da det er på tide å pakke ned all julepynten pent i esker som det står "Jul" på og legge dem bort til neste år.

Hvordan velger jeg riktig adventsstake?

Når desember nærmer seg, tørker vi støv av bestemors gamle elektriske julestaker og ber en stille bønn om at alle lampene skal fungere. Mange eldre modeller kan være farlige fra et elektrisk sikkerhetsperspektiv og derfor kan det være en god idé å gradvis erstatte dem. Det viktigste å tenke på når du velger en ny julestake, i tillegg til stil og farge, er hvor stort vinduet ditt er og hvor mye av vinduet du vil dekke med din nye adventsstake. Når du kjøper adventsstaken din hos Trademax, er du garantert best mulig kvalitet som selvfølgelig oppfyller europeiske sikkerhetsstandarder. Den tradisjonelle elektriske julestaken er vanligvis utformet som en pyramide og har vanligvis syv lyskilder. På senere tid har det imidlertid dukket opp en rekke spennende former som buer, trær, engler, hjerter og mye mer. Julestakene finnes også med færre og flere lyskilder. Kanskje foretrekker du den klassiske fem- eller syvarmede julestaken på fot, som er utformet som en lysestake, men med elektriske lamper i stedet for levende lys? Bla gjennom vårt utvalg av adventsstaker og finn den rette for deg.