Hopp over overskriften og gå videre.

Sjekk våre sommerpriser på hagemøbler!

Viser 8 av 8 produkter

En vedovn er en energieffektiv varmeløsning for hjemmet ditt. Ved er ikke bare en billig varmekilde, det er også en fornybar energikilde. Selv etter at ilden har slukket, fortsetter en vedovn å generere varme i hjemmet ditt. En ovn er ikke bare energieffektiv, den er også en stilfull innredningsdetalj og gir hjemmet ditt den ekstra koselige faktoren. Du kan ha en ovn i huset, på hytta eller på feriestedet, og den kan plasseres nesten hvor som helst. En vedovn i uterommet skaper en herlig oase som du kan bruke året rundt i stedet for bare i de varmere månedene. Kosefølelsen fra et varmt bål en stormfull kveld er vanskelig å slå, sjekk ut Trademax sitt utvalg av ovner og bestill din kosefølelse i dag.

Vedovner er den mest behagelige varmekilden

Hvilken type vedovn bør jeg velge til hjemmet mitt?

Dette avhenger litt av hva du ønsker å oppnå. Hvis du bare vil ha ovnen for kosens skyld, bør du velge en mindre modell. Hvis du ønsker å bruke vedovnen som en varmekilde, trenger du en kraftigere variant. Husk også at veden bør være tørr, det vil si ha en fuktighet på maksimalt 20% for optimal varmeeffekt. Hvis du i tillegg velger en vedovn med kleberstein, holder varmen ekstra lenge.

Kan jeg installere vedovnen selv?

Det avhenger. Alle ovner som skal kobles til skorsteinen din med rør, bør installeres av en kvalifisert fagperson og deretter godkjennes av kommunen. En skorsteinsfeier må inspisere installasjonen før du kan begynne å varme opp hjemmet ditt. Alt for sikkerhetens skyld!

Hvordan passer en ovn inn i interiøret mitt?

Stil og funksjonalitet er to viktige komponenter når det gjelder valg av ovn. En vedovn er alltid et stilig og hyggelig tillegg til hjemmet ditt. Hos Trademax har vi mange forskjellige modeller og stiler, slik at du kan finne en som passer akkurat din stil og behov. Velg en liten vedovn for et lite rom, og en stor vedovn hvis du trenger mye varme.

Hvordan tar jeg vare på vedovnen min?

En vedovn er enkel å vedlikeholde. Når ilden har brent ut og asken har avkjølt seg, kan du skrape ut asken, og hvis du har en hage, kan den brukes som gjødsel. Hvor ofte du trenger at skorsteinsfeieren kommer, avhenger litt av hvor mye og hvor ofte du fyrer. Det kan variere fra en gang i året til hvert fjerde år. Spør skorsteinsfeieren din for å få riktig intervall basert på bruken av ovnen din. Det er også bra å feie ovnen selv innimellom for å holde den i best mulig stand.