Hopp over overskriften og gå videre.

Alt for hjemmeferien - til feriepriser!

Kategorier

Innred uteplassen med en parasoll

696 stk produkter
Parasolltrekk
Parasolltrekk
Parasollfot
Parasollfot
Strandparasoll
Strandparasoll
Hengeparasoll
Hengeparasoll
Balkongparasoll
Balkongparasoll
Viser 24 av 696 produkter
1
...
29

Populære filtreringer

En parasoll er en solbeskyttelse som du kan bruke for å beskytte deg mot solen, og i noen tilfeller også mot lett regn. Den fungerer som en veldig stor paraply og kan alltid foldes sammen. Det er vanligst å ha en parasoll som er festet i bakken eller en konstruksjon der foten er fylt med noe som veier mye. Dette sørger for at parasollen ikke kan fly av sted eller velte. Alt avhenger selvfølgelig av forholdene og været der parasollen står. Ved halv orkan vil nok enhver parasoll kunne fly av sted.

Parasoll for solrike og regnfulle dager

Hvorfor kalles det parasoll?

Ordet "parasoll" er satt sammen av to latinske ord som hver for seg betyr "beskytte mot" og "sol". "Sole" er ordet for sol, og "parare" er ordet for beskytte mot. Man beskytter rett og slett seg selv mot solen. Det norske ordet "parasoll" kommer fra fransk, der det heter "parasol".

Hvordan bruker jeg en parasoll best?

Du bruker den best ved å ha den tilgjengelig når det er sterkt sollys ute. Det er allment kjent at for mye sol kan være skadelig. En parasoll kan derfor være livsviktig når du oppholder deg i sterkt sollys. Hvis det er lett regn, kan du også beskytte deg mot det ved hjelp av parasollen.

Hvordan får jeg en parasoll til å stå stabilt?

Du kan enten kjøpe en parasoll som du fester til husets vegg eller i bakken. Det finnes også parasoller som du kan ta med deg. Den flyttbare typen kan du sette i den medfølgende foten, som du fyller med noe for å forankre den i bakken. Vann og sand er vanlige fyllingsmaterialer. De er også enkle å tømme og fylle på stedet. Da trenger du bare å ta med den lette foten når du drar hjem.